تولد کودک، یک لحظه است. اما این لحظه آغاز هزاران سفری است همه از جنس تولد دوباره یک انسان. تولد هایی که می تواند گام های ارزشمندی در مسیر رشد و بالندگی کودکانمان باشد. به این ترتیب هرچه آگاهی والدین و اشراف همه دست اندرکاران حوزه تعلیم و تربیت بر رشد کودکان و گام های اساسی این مسیر دقیق تر و غنی تر باشد، بیشتر می توانیم به آینده کودکانمان امیدوار باشیم.
دوران بارداری و سالهای ابتدایی اوان کودکی، طلایی ترین دورانی است که برای یک حرکت تاثیرگذار در تعلیم تربیت، باید مورد توجه قرار گیرد. در این دوران است که شالوده تربیتی کودک شکل می گیرد و می توانیم بیشینه تاثیرگذاری را به عنوان مربی یا والد داشته باشیم. سلاله با تمرکز بر این دوره سنی و مد نظر داشتن اهمیتی که در فرهنگ سازی و اندیشه پروری دارد، در سال ۱۳۸۹ پا در این عرصه گذاشت.
آموزش و تربیت در این دوره طلایی تنها با همراهی و همکاری خانواده و مربیان دوشادوش یکدیگر امکان پذیر است. به همین جهت از همان ابتدای فعالیت، کارگاه های مادر و کودک، برنامه های دانش افزایی والدین و راهبری خانواده در دستور کار مربیان و برنامه ریزان آموزشی سلاله قرار گرفت.
تا امروز، دایره تاثیرگذاری این برنامه ها تنها محدود به خانواده هایی می شد که به طور مستقیم در خانه های کودک مخاطب سلاله بودند. از این رو بر آن شدیم تا در راستای عدالت آموزشی، دامنه فعالیتمان را گسترش دهیم تا همه کودکان و مادران و پدران سرزمین عزیزمان بتوانند از آن بهره مند شوند.
همه خانواده ها برای کسب مجموعه مهارت های لازم در فرزندپروری، به “یاری همراه” نیاز دارند. یاری راه آشنا و حمایتگر که بتواند قدم به قدم خانواده را همراهی کند “ماتیار”، بزرگترین و جامع ترین سامانه فرزند پروری ایران، امکان گستردن این دامنه تاثیرگذاری را در اقصی نقاط ایران فراهم می نماید. نام “ماتیار” برگرفته از زبان اصیل کردی و به معنای “یارِ مادر” است. این وب اپلیکیشن که بدون حمایت هیچ ارگان دولتی و بانکی و هیچ نهاد و سازمانی تهیه شده و تنها با سرمایه گذاری بخش خصوصی و خیرین بنیان نهاده شده است، به زودی در دسترس همه هموطنان قرار خواهد گرفت تا همه مردم ایران بتوانند با بهره گیری از دانش و تجربه این سالها و به علاوه داشتن راهبر (Coach) متخصص و مجرب، مسیر تربیتی و رشدی فرزندانشان را دقیق تر و مطمئن تر طی نمایند.
هسته اصلی تفکر سلاله “تربیت اصیل” -که همان بازگشت هوشمندانه به میراث تربیتی ملی و دینی نیاکان ماست- در شریان های اصلی این سامانه و برنامه های راهبری مربوط به آن جریان دارد. آغاز طرح ریزی اولیه و فاز صفر این سامانه برمی گردد به دوره فراگیری بیماری کرونا که اهمیت یک ساختار جامع فرزندپروری بیشتر نمایان شد. در فاز یک، برنامه ریزی های مقدماتی جهت آماده سازی سامانه، سخت افزار ها و نرم افزارهای مربوطه و آموزش تیم هدایتگری (Coaching) مادران انجام شد و اینک در آستانه فاز دو قرار گرفته ایم. امید داریم با کمک خدای متعال، پس از به روز رسانی و طراحی نهایی وب اپلیکیشن ماتیار، در پایان بهمن ماه جاری از این برنامه رونمایی کنیم و آن را به عموم مادران و پدران میهنمان تقدیم کنیم.
با توجه به حساسیت های عملیاتی و انجام پیش بینی های لازم، درصورتی که تمایل به حضور در دوره اول این سامانه را دارید، سپاسگزار خواهیم شد که موارد زیر را تکمیل نمائید.